MÜHENDİSLERİN BAŞARILI BİR CV HAZIRLAMASI İÇİN TAVSİYELER --- CV NASIL HAZIRLANIR? - MÜHENDİSLİĞE DAİR YAZILAR

MÜHENDİSLERİN BAŞARILI BİR CV HAZIRLAMASI İÇİN TAVSİYELER --- CV NASIL HAZIRLANIR?

 BAŞARILI BİR ÖZGEÇMİŞ ( CV ) NASIL HAZIRLANIR?



Okuldan mezun olduğumuzda artık mesleğe adım atmak için iş arayışı içerisine giriyoruz. İşte tam burada karşımıza CV denen bir şey çıkıyor. Sektöre yeni adım atan Genç mezunlar için cv ve ön yazı kariyerlerinin başlangıcında önemli kilometre taşlarından biri diyebiliriz. CV’nize yazdığınız tecrübeler, yetkinlikler ve başarılar kadar bunları nasıl anlattığınız da oldukça önemli. 

Burada bu yazıyı siz genç mezun adaylarımıza başarılı bir kariyer başlangıcı için destek amaçlı yayınlıyoruz . Bu yazıyı okuduktan sonra artık başarılı ve etkileyici bir CV ye sahip olacaksınız.

1) DOĞRU SIRALAMA 

CV'nizi düzenlerken ilk olarak doğru mantıklı bir düzen çerçevesinde sıralamaktır. ÖNCE;
  • ad ve soyad 
  • mesleki unvan
  • kişisel bilgiler( eğitim bilgileri)
  • iletişim bilgileri
  • referanslar
  • iş deneyimleri
  • hobiler
  • .......
şeklinde sıralayabiliriz.


2) SAYFA SAYISI 

Özgeçmişinizin yani CV nizin yeni mezunsanız 1 sayfayı geçmeyecek şeklinde hazırlayabilirsiniz. Tabi ki daha önceden iş hayatına başlamış birisini daha kapsamlı bir CV hazırlayabilir ama 2 sayfayı  geçmeyecek şekilde olmalıdır.







3) DETAYLAR

Birçok kişi CV hazırlarken  aşırı düzeyde detaya giriyorlar. Bu çok büyük bir yanlışdır. Çünkü  özgeçmiş kısa ve öz olmalıdır. Sizi işe alacak kişilerin sadece bilgilenmek amaçlı göz gezdirdiği bir nevi özettir.
Zaten işe girdiğiniz zaman daha detaylı bir konuşma yapacaksınız. 


4) DİLBİLGİSİ 

Bazı işe alım sürecinde yetkililer bu konuda çok hassa olabiliyor. CV hazırlık sürecinde özgeçmişinizi yazarken ve yazdıktan sonra dikkatli bir şekilde kontrol etmek sizler için iyi olabilir.






5) PUNTO

CV nizi hazırlarken hepsi büyük harfle yazılmış yada hepsi koyu kalın olması lazım. Hepsi aynı yazı karakteri seçilmeli ve puntolarında büyüklüklerine dikkat etmelisiniz.


6) KRONOLOJİK SIRALAMA

CV nizi hazırlarken en önemli konulardan birisi de en son eğitim ve iş deneyiminizden başlayarak kronolojik bir sıralama ile yazmanızdır.

Örneğin;

2005-2009     ..... üniversitesi
2001-2005    ....... lisesi


                   




7) CV'NİZİ PDF OLARAK GÖNDERİN

Özgeçmişini PDF olarak kaydetmek görüntüyü sabitler, böylece işe alım uzmanları seninle aynı formatı görmesini sağlayabilirsiniz. Mail gönderilmesi, okunması ve çıktı alınması konusunda kesinlikle PDF formatı kullanmalısınız.





 


TABİ Kİ BU TAVSİYELERİMİZİN UYGULANMASI İÇİN YANİ CV'NİZE EKLEMEK İÇİN DENEYİMLERİNİZİN VE BİLGİLERİNİZİN OLMASI LAZIM BUNUN İÇİNDE DE ÇOK ÇALIŞMAK LAZIM UMARIM BAŞARILI BİR CV HAZIRLAYARAK BAŞARILI BİR İŞ HAYATINA BAŞLARSINIZ.



Yorum Gönder

3 Yorumlar

YAZILARIMDAN HABERDAR OLMAK İSTİYORSANIZ TAKİP ET BUTONUNDAN E-POSTA BİLDİRİMİ ALABİLİRSİNİZ. ÜCRETSİZDİR.